Smoke till you drop

Sigaretter her i Singapore er fryktelig dyrt, ikke det samme som i Norge, men ikke langt i fra. En 20-pakning koster fra 40 til 55 kr avhengig av hvilket merke du kjøper. Så derfor har det hatt seg sånn at jeg har kjøpt den billigere, men ulovlige varianten du får kjøpt på gaten på visse steder her i byen. Den har ikke det stempelet som finnes på alle lovlige sigaretter, fordi den kommer i fra Malaysia, og du kan få en bot på 500 dollar om du blir tatt. Men så koster en pakke bare 22 kr som er omtrent halvparten av vanlig pris, så man får liksom lyst til å ta sjangsen. Og det har jo gått bra hittil. Å ta med seg røyk inn i landet er også strengt forbudt, om du ikke betaler en avgift som er så dyrt at poenget med å ta det med seg når du kommer fra utlandet er borte.


Men jeg har oppdaget noe som jeg syntes er nytt og spennende. Menthol-sigaretter kan du få tak i Norge også, men her så er vel hver annen pakke som blir solgt menthol. De fleste som røyker, røyker faktisk begge deler.  Omtrent på samme måte som Mandy og jeg har gjort i flere år nå. Men så er det også noe annet som finnes på markedet som jeg ikke har vært borti før. Og det er røyk med kanel (cinnamon) -smak. Jeg har røket opp en hel pakke nå fordi jeg kjøpte noe jeg trodde var noe annet, og det jeg kan si om den er : DEN SMAKER OG LUKTER DRITT!! Hvis du går bak noen som røyker denne røyken så er ditt først instinkt å komme seg unna. Lukten minner egentlg om brent gress, og svir litt i nesa. Og smaken er ikke mye bedre. Og den varianten jeg kjøpte var fra Indonesia, litt sterkere enn den man får i SG. Når jeg røkte den så kunne du høre en knitrende lyd mens den brant ekstra sakte ned (den varte dobbelt så lenge som en vanlig røyk),  og jeg fikk en søt smak som satte seg i leppene (noe jeg syntes var ekstra creepy, som om filteret var tilsatt sukker eller noe farligere). Heldigvis var det bare 16 røyk i pakken, he he.

Den billigste varianten du får kjøpt i SG er en type rulletobakk som kommer i mindre pakker ( omtrent 10 gram, om ikke mindre ). Den koster omtrent 13 kr. Den er sterk og smaken er ikke så verst. Den eneste minusen er at rullepapiret er uten lim, så det skal en veltrent teknikk til for å klare å holde den sammenklebret mens du røyker.

Men snart så får vi noe tobakk i julegave fra Norge som vi begge gleder oss til. La oss bare håpe at personen som tar det med slipper å betale noe avgift for å bringe det inn. Vi var heldige når vi kom hit både første og andre gang. Så jeg tror det kommer til å gå bra med han også. Men vi krysser fingrene :)

Én kommentar

Tommy Valand

15.12.2010 kl.07:43

Baldie's on the case.. ;)

Skriv en ny kommentar

Mandy Dexter

Mandy Dexter

7, Oslo

Cosplayers and Online-store owners (www.retrovintage.no)

Kategorier

Arkiv

hits