Aicon: love the critics

Mandy og jeg gledet oss veldig for å dra på vårt andre "con". Det var jo så utrolig gøy på Desucon at vi forventet like mye moro på Aicon. Ai betyr "love", og de hadde satt fokus på yaoi (kjærlighet mellom gutter) og yuri ( mellom jenter). De skulle ha sceneshow med butlere og maid`er, derfor hadde Mandy kledd seg ut som en katolsk maid, og jeg hadde kledd meg ut som en punk-butler.


Det var en 7-timers kjøretur fra Egersund for å komme seg til Oslo, men jeg har i ettertid lurt på om det var verdt det.  Å treffe gamle kjente og se dem i nye kostymer var jo kjempegøy. Veldig hyggelig å bli kjent med noen nye mennesker også. Men jeg må si at jeg følte meg litt gammel når jeg var der, bortsett fra når dørvakten spurte om legg (14 års aldersgrense). Gjennomsnittsalderen var betraktelig mye lavere på Aicon enn på Desucon, og det lot seg merke.

Det aller første showet som vi gikk på startet med at noen maids, og noen butlere står å kliner som om det skulle være begynnelsen på en voksenfilm. Man skulle tro at det ble vanskelig å toppe det, men man kan godt si at de forsøkte, spesielt butlerne. Det ble nesten litt tragikomiskt etterhvert, for det virket som om det eneste showet gikk ut på, og de senere show vi så på, var hvem som kunne kline heftigest, og hvem som klinet med flest folk.
For å si det sånn, så er jeg (Mandy også) veldig åpen seksuelt, og det er ikke mye som kan sjokkere meg, men da jeg fikk se disse showene så følte jeg i blandt litt avsky, det ble liksom litt for mye av det gode. "Less is more".

                
              

Man kunne liksom begynne litt "subtle", hinte litt til hva som kommer til å skje, før de hopper på hverandre og kliner.
Jeg vet ikke, kanskje begynner jeg å bli litt gammel, det virket som om de yngre tilskuerne likte det.
Men det er jo også litt av grunnen til at jeg mislikte det litt, følte ikke at dette var "age-appropriate", selvom konfransieren hele tiden gjorde oss oppmerksom på at det var fjorten-års aldergrense, så var vel hun den som tenkte mest koffert av alle tilstede. Litt for høylytt var hun også, satt igjen med vondt i ørene etter hver foretilling. Men hun virket som en veldig gøyal jente som klarer å skape stemning. Hun kunne kanskje bare ha droppet de siste fem kaffekoppene på morgenen.
  
Av Maidene og butlerne så likte jeg butlerne best, de hadde riktig utseende og det virket som om de klarte å leve seg inn i rollen. Maidene syntes jeg at de godt kunne ha stelt seg litt og ikke se ut som om de kom direkte fra en orgie i vaskekjelleren.

          

Det jeg gledet meg aller mest til var å se på coplay-date. Det begynte utrolig dårlig med en gutt som kallte seg for Toby. Han skulle stille de andre deltakerne spørsmål for å finne ut hvem han skulle date. Men det virket som om han var mer interressert i å høre på theme-låten til looney-tunes som jeg er helt sikker på at ble spilt inne i hodet hans. For han klarte ikke å stille et eneste spørsmål uten å bryte ut i fnising, og han brukte mesteparten av tiden til å tromme på mikrofonen. Det gjorde så vondt å se på at jeg måtte foreta en øyeblikkelig øyetransplantasjon.
Da jeg kom tilbake fra legevakta med nye øyne var han fortsatt ikke ferdig, men heldigvis sa konfransieren stopp, og han måtte velge date og komme seg av scenen.

     

De neste som kom var det mer aktuelt å se på, mange klarte å leve seg inn i rollen og stilte noen ganske morsomme og spennende spørsmål. Med unntak av noen få så vil jeg si at de fleste svarene var ganske kjedelige. Men konseptet er ganske spennende, og med de riktige deltakerene så kan til og med Victoria få trimmet smilebåndene (intern aicon spøk).

Men alt i alt så hadde vi det jo morro, selvom det kanskje ikke høres sånn ut. Prøver bare å komme med litt konstruktiv kritikk. Om noen av lederne på Aicon skulle lese dette så vil jeg bare si : ikke gi opp, dere gjør noe som er gøy for mange, men litt høyere standard kan dere få til!

Love out,
Dexter
Stikkord:

2 kommentarer

Kyrre Havik Eriksen

17.08.2010 kl.08:42

Høres ut som Bao og jeg ikke gikk glipp av noe stort...
Flotte kostymer dere hadde!

Erica

17.08.2010 kl.08:42

Haha, kongeinnlegg! Kunne ikke vært mer enig! Når man også ser responsen på Japani er de aller fleste tenåringene i fyr og flamme over all klininga, og det var visstnok klineorgier rundt omkring mellom deltakerne på huset også. Vi begynner sikkert å bli litt gamle, men jeg oppførte meg ikke slik da JEG var 14 uansett. Litt mer class på hele Aicon hadde vært på sin plass. Var koselig å være gammel med dere da, fint at dere tok turen!

Skriv en ny kommentar

Mandy Dexter

Mandy Dexter

7, Oslo

Cosplayers and Online-store owners (www.retrovintage.no)

Kategorier

Arkiv

hits